Facebook

Facebook on internetissä toimiva yhteisöpalvelu, joka toimii mainosrahotteilla. Facebookissa käyttäjä voi luoda profiilin ja pitää yhteyttä ystäviin. Facebookissa on runsaasti erilaisia yhteisöjä, yritysten profiileja, tietoa tulevista tapahtumista. Facebookin liikeidea perustuu mainontaan. Facebook myy mainostajille mahdollista lähestyä asiakkaita kohdennetuin mainoksin. Facebookin kotipaikka on Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Facebookin perustaja on Mark Zuckerberg.

Facebook avattiin käyttäjille helmikuussa 2004. Yritys työllistää tänä päivänä yli 3000 ihmistä. Facebookilla on kaksi miljardia rekisteröitynyttä käyttäjää. Kävijämäärien perusteella Facebook on internetin suosituin yhteisöpalvelu.

Suomen suosituin kanava

Suomessa Facebookissa on noin kaksi miljoonaa aktiivista käyttäjää. Viimeaikoina Facebookin suosio on kuitenkin ollut laskussa, syynä tähän on pidetty esimerkiksi kuvapalvelu Instagramin suosiota.

Monet yritykset käyttävät Facebookkia mainontaan ja tiedottamiseen. Facebookin kautta saa tiedon välitettyä nopeasti isolle joukolle ihmisiä. Asiakkaat ovat myös yhteydessä yrityksiin paljon Facebookin kautta. Siellä kysellään asioista, reklamoidaan ja kiitetään. Facebookista selviää monesti ajankohtaisimmat tiedot yrityksistä. Muuttuneet aukioloajat selviävät nopeimmin sen kautta.

Lentävät linnut ja sekoilevat possut

Suomen suosituin Facebook sivu on Angry Birds jolla on 24,6 miljoonaa tykkäystä. Toiseksi suosituin on tietoliikennealayhtiö Nokia, 10 miljoonaa tykkäystä.

Suosituimpia suomalaisia ryhmiä ovat kotiruokaryhmä, askartelu- ja sisustusideoita sekä naistenhuone.

Facebookissa suosittuja ovat myös erilaiset myynti ryhmät. On kirpputoreja paikkakunnittain, autoryhmiä ja muita kauppapaikkoja.

Suosiota on nostanut myös Market Place osio, jossa käyttäjät voivat lisätä tavaroita myyntiin ja muut käyttäjät voivat ostaa niitä. Sosiaalinen media tuo mukanaan paljon hyötyjä, mutta myös haittoja.