Instagram

Instagram on ilmainen kuvapalvelu, jossa voi jakaa kuvia ja olla yhteydessä toisiin ihmisiin. Palvelussa voi jakaa kuvia/videoita sekä tykätä ja kommentoida toisten julkaisuja. Instagram avautui käyttäjille lokakuussa 2010. Instagram on kotoisin San Franciscosta. Instagramia pystyi aluksi käyttämään vain Applen laitteilla. Vuonna 2012 se laajeni myös Android käyttäjille. Facebook osti instagramin 2012 miljardin dollarin hintaan.

Insta mobiilissa

Instagramia käytetään pääosin mobiililaitteilla. Instagramin käyttäikäraja on 13-vuotta. Siellä on kielletty julkaisemasta seksuaalisia kuvia tai itsensä vahingoittamiseen liittyvää sisältöä.

Instagram mullistui vuonna 2016 jolloin sinne lisättiin instagram stories osio. Se on hyvin snapchatin tapainen ominaisuus. Käyttäjä voi ladata tarinoihin enintään minuutin mittaisen videon tai kuvia ja ne poistuvat 24 tunnin kuluttua. Tarinan julkaisija voi päättää ketkä näkevät julkaisut.

Hastagit

Instagramissa voi ja moni käyttääkin # hashtageja. Kuvatekstin perään lisätään risuaita, hashtag eli aihetunniste. Tunnisteen avulla käyttäjä voi hakea tiettyjä kuvia monila julkaisijoilta. Hashtageja käytetään myös muualla sosiaalisessa mediassa.

Instagramilla on arvioitu olevan noin 800 miljoonaa käyttäjää ja yrityksen arvon uskotaan olevan 100 miljardia dollaria. Instagramia arvellaan kuukausittain käyttävän noin 130 miljoonaa uniikkia käyttäjää.

Instagramissa seuratuimpia henkilöitä ovat julkkikset. Seuratuimpiin kuuluvat Christiano Ronaldo,Selena Gomez, Ariana Grande, Beyonce, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Justin Bieber. Kaikilla heillä on reilusti yli 100 miljoonaa seuraajaa.

Suomalaisten keskuudessa suosituin Instagram tili ei ole julkkiksen vaan valokuvaaja Konsta Punkka. Hänellä on 1,2 miljoonaa seuraajaa.

Instagramin hurja suosio perustuu nähdäkseni sen visualiseen ilmeeseen. Feedit ovat täynnä kuvia ja lyhyitä videoita. Niinhän sanontakin jo sen kertoo, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Vaikka yrittäisi kuvailla ravintola-annoksen upeaa ulkonäköä, ei tekstillä saa luotua lukijalle sellaista käsitystä annoksesta, jonka kuva välittää.

Somessa ja sivustoilla tärkeässä roolissa on privacy policy.